Veelgestelde vragen over escape rooms

Hier zijn een aantal vaak gestelde vragen over escape rooms. Als er nog andere vragen zijn kunt u ons altijd bellen!


Algemene escape room vragen

Wat is een escape room?

Een escaperoom moet je eigenlijk zien als één groot spel of puzzel, waarin het de bedoeling is om binnen de tijd uit de kamer te ontsnappen. Door samen te werken, goed na te denken en om je heen te kijken zullen jullie, hopelijk, de kamer binnen de tijd kunnen verlaten.


Zijn de kamers eng?

Nee, bij ons zijn de kamers absoluut niet eng. Wel heeft de kamer spannende momenten. De kamer is uitvoerig getest door leefdtijdsgroepen vanaf 12 jaar en geen daarvan beschrijven de kamer als eng.


Kunnen we wat drinken of eten?

Het is bij ons vanaf februari mogelijk om voor of na het escapen wat te drinken. Eten is mogelijk in de vorm van een reep chocola of snoepzak, maar er is geen horeca-gelegenheid.


Hoe kan ik reserveren?

U kunt via onze website onder het tabje reserveren een reservering plaatsen. De reserveringen zijn altijd in tijdssloten van 90 minuten, zodat er voldoende tijd is om het spel uit te leggen en na te praten.


Kan ik ook terecht zonder te reserveren?

Het is bij ons niet mogelijk om te komen spelen zonder te reserveren. Dit heeft ermee te maken dat de voorbereiding van de escaperoom voor ons tijd in beslag nemen. Je kan bij ons boeken in sloten van 90 minuten. Via de het tabje reserveren kunt u bekijken welke plekken er nog vrij zijn.


Hoe lang duurt een escape room?

Onze escape rooms zijn zo gemaakt dat je ze altijd binnen 60 minuten kan uitspelen. Wij vragen jullie wel om een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn, zodat jullie de uitleg van de escape room kunnen krijgen.


Waar kan ik parkeren?

Bij ons kunt u gratis voor de deur parkeren. Verder is er naast het gebouw en in de buurt meer dan voldoende gratis parkeerplek.


Met hoe veel personen kunnen wij in de escape room?

De Vliegende Hollander is een kamer geschikt voor 2 tot 6 personen. De kamer is zo opgebouwd dat het bij grotere groepen mogelijk is om meerdere puzzels tegelijk op te lossen. Dit voorkomt dat delen van de groep niks te doen hebben.

Is uw groep groter dan 6 personen, dan heeft u twee mogelijkheden. U kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen en om de beurt spelen voor de beste tijd. Of u kunt met de volledige groep naar binnen. Bedenk dan wel dat het qua ruimte en spelervaring minder is dan met de aanbevolen hoeveelheid personen.


Is de escape room geschikt voor groepen?

De escape room is zeker geschikt voor groepen! Tot 6 mensen kan je spelen. Ben je met meer dan 6? Dan is het ook nog mogelijk, maar kan de ervaring wat minder worden.

Wilt u met een grotere groep reserveren van meer dan 6 personen? Bel ons dan even voor de mogelijkheden!


Wat kost een escape room?

De prijzen van onze escape rooms kan u vinden op de 'tarieven' pagina


Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Op locatie kunt u pinnen. Dit is voor u en voor ons het makkelijkst! Het is ook mogelijk om contant te betalen, maar dan wel graag gepast.


Wat is de minimum leeftijd?

De minimum leeftijd van onze kamers is 12 jaar. Ben je jonger dan 12 jaar? Dan moet er een ouder / verzorger mee!


Is de escape room geschikt voor beginners?

Jazeker! Onze pratende papegaai helpt je goed op weg als je vast zit. Ook kan je altijd om een hint vragen. Het belangrijkste is lol hebben, en daar zorgen de gamemasters voor!


Kan ik escapen als ik zwanger ben?

Omdat je door een nauwe ruimte moet passen is het niet geschikt om als hoogzwangere vrouw de escape room te spelen.


Vliegende Hollander

Voor hoeveel personen is de Vliegende Hollander geschikt?

De Vliegende Hollander is geschikt voor 2 t/m 6 personen. Met meer is de kamer ook nog te spelen, maar kan de kwaliteit van het spel afnemen.


Laboratorium der Verbeelding

Voor hoeveel personen is het Laboratorium der Verbeelding geschikt?

Het Laboratorium der Verbeelding is geschikt voor 2 t/m 6 personen. Met meer is de kamer ook nog te spelen, maar kan de kwaliteit van het spel afnemen.